Tuesday, May 26, 2009

UPGRADEkn LG GF aku nIH!!u


hari nie..
pagi2 lg bpk aku dah kejot...
dia suh aku g byr duet register untuk semester depan..
almaklumla,sabtu nih dah nk register dah.huhu.
sambil tuh bapak aku bg skali duet sbb bday aku.huhu..
suke aku dpt duet..haha..
walaupown xseberape,tp cukop la untuk nk modified lg kete nih ditambah lg dgn duet yg aku memang simpan untuk nk buat nih..huhu
kul 9 pg aku dah siap...nk kuar dah.
troz aku g ampg auto..walaupown tujuan utama nk byr duet register tp xpe...kete dulu..
huhu..
g kedai tuh,order air filter hose dulu..
bende tuh jer dah harge rm 38..babeng..xley kurang lgsg..huhu..
dah order,troz menuju ke bank la nk byr duet register tuh kn..
byr tuh skejap jer sbenarnye...
troz shoot setapak g kedai ekzos...
aku memang dah lame mengidam nk buat extractor...
arinie termakbul gak rancangan aku nih..huhuhu
survey la dlu kt kedai2 kt situ..akhirnye dpt gak dgn harge yg telah dibajet..
rm150...nie siap ade adjustable taw...klu bahase bdk kete,ade nenas lepas extractor tuh...
huhu...
untung aku..ade warranty setahumn plak tuh...
kire beruntung la aku..
aku tgk jer care diorg buat keje...
takot ade yg xpuas ati jer...huhu..
klu ade yg xphm ape modified yg telah dilakukan..tgk jela gambar2 kt bwh nie..senang..huhu..


nie la extractor yg diperkatakn tuh..



tu la adjustable tuh or nenas klu bak kate bdk2 kete...
sbb rupe bende tuh dah cm kulit nenas.huhu..

skang br aku agak puas hati dgn performance kete aku nih..
sekadar nk mkn kete2 turbo kecik2 nih..aku no hal jer..
hahaha..berlagak la pulak...

TERHARU PAKCIKn

sori la sbb lambat tulis blog..
agak bz..
aritu,23/05/09,ade kejutan untuk aku....
diorg ajak dtg uma mrs.X aritu..
alasan untuk buat farewell kt capik sbb capik tuh dah nk sambung blajar kt kuantan..
jaoh gilak..huhu..
1st,memang agak mls nk gerak..
tp sbb dah pikir mmber dah nk blajar jaoh,pegi jela jumpe..
lepas nih dah ssh nk jumpe dah kn..
huhu.,
aku mls sgt nk kuar aritu sbb penat lg..
yelakn..baru balik cuti ngan kengkawan kt PD arituh..
penat dia xilang lg..
sampai jer aku kt sane,cm biase la,borak2,mkn2...
yg lain tuh buat aktiviti biase la klu kt uma auntie tuh..berkaraoke la..
huhu...
then tetibe lampu dipadamkn..
dan2 plak diorg taw bday aku...
aku ingat untuk capik jer majlis tuh...
lgsg diorg bwk kek...ade name aku ngan capik...
terharu gak la ak sbb aku xpernah disambut cmnie oleh rakan2..huhu..
slalu kene telor jer..nie siap kek sume...
nasib kt uma auntie..klu kt luar tuh,sure kene telor,kene tepung sume..
hahaha~
keesk kn ari nyer,kitorg g la mentor..
sbb kos suh sgt dtg..dia ckp siap ade surprise sume..
aku ingat pe la...rupenyer dia jd waiter kt atas petas tuh..hahaha..
terkejot aku tgk cm kenal jer..huhu...
abes jer mentor tuh,cherry troz dtg kt aku wish burfday...
huhu...bertambah lg terharu..hahaha
abis sume2,lepak kt waikiki cafe kt alam sentral tuh..
nie yg part aku rase segan+malu sket+terharu lg+suke...heee:P
ade ke diorg bley slumber nyanyi lagu burfday kt aku kuat2..
abis sume org pandang2..
sume la nyanyi skali...
kos,auntie,uncle,mae,abby,chaq,cherry,liana,haori, dan lain2(lupe ade sape lg)
huhu..
kire nie aku nyer bday wish paling aku ingati la nih..huhu...
burfday terindah for my 21st burfday..hehe...
aku dah besar nie...
have to behave like a man...
lalala...
heeee~

Friday, May 22, 2009

PORT DICKSON....habis hitam aku..haha


PORT DICKSON!!
huhu~
aritu 19/05/09,kitorg(aku & bdk2 uma sewa aku) check in kt PD..
best dowh walaupown xsume yg g..
7 org jer kali nih..huhu
tp tetap havoc..
lalala~
hee..bertolak pade kul 9.30 cmtu..naik kete arm..
tp ade singgah cheras dlu sebab nk anta number baru kt awek dia..
pastu troz gerak..kitorg bkn lalu plus highway...lalu highway max..
pastu ikot jalan lame(jalan dlm)..
sampai kt PD tuh dalam kul 1.30..
so mkn la dlu sb xmkn dari pg ooo...
mkn2 troz check in sbb time check in standard la kul 2 kn..
time tuh dah kul 2.30..
huhu..
abis check in jer,letak brg,rehat2 jap..pastu cergas sume nk g mandi swimming pool..huhu..
mandi dah cm bdk2 dah sume..
tp kitorg nie dah cm artis dah...privacy gilak..
btol2 xde org lain kt situ...
hotel palm spring tuh dah cm kitorg book sume..
huhu~
mlm tuh main futsal dowh..huhu
lwn team mmber arm yg study kt politeknik PD..huhu
xtaw la sape menang sbb dua2 score byk..hehe.
keesokan hari nye...mandi LAOOOTTT!!
kul 11 dah gerak teluk kemang..mandi sakan...
kt situ kitorg kenal sorang brader yg jage banana boat tuh..name GIGI..huhu..
jd kamching kitorg..huahuahua..
dia cite pengalaman dia sume...dia ckp dia ade main jetsky untuk petronas...
xtaw la nk caye ke tidak..
huhu~
part yg paling best is main banana boat...suke giler..byk kali jatuh...huhu
bkn jatuh sbb sengaje,sebab xsengaje..haha..
balik awal gak r dlm kul 5...penat..sume tertido...sbb mlm tuh main futsal lg lawan team lain..
kire motif utama g PD is main futsal..haha..
balik futsal tuh dlm kul 12...pastu lepak pantai...
dah tu lepak ngan kwn arm..budak poli PD..name dia KECIL..
haha...slalu biase dgr KECIK kn...nie KECIL..haha 
lepak ngan diorg sampai kul 5 pagi..huhu..xingat nyer ngantok la time tuh..
angan2 nk bgn pg nk main bola tampar pg esk tuh..
lgsg terbabas..haha..
esk tu sume bgn kul 11..troz pack2 nk balik.
xsempat nk main volleyball..sedey..huhu
B4 balik lepak pantai dlu..
pastu troz balik...
penat ooooo but really enjoy...

nie jer bdk2 aku yg ikot...
dr kiri:nik,pejal,jijie,ijat(yg diri),arm,yus..




Thursday, May 14, 2009

fon dah sehat!!!!!yeay!!!

yeay!!!!
fon dah sehat...suke gilak!!!
hehe~
punye la resa satu hari xde fon tu..
aku pinjam fon adik aku sementara fon aku tuh saket...
memang xbiase la kn..huhu..
nk type msg sume..
wahhh...
ngade2 plak aku nih,
nk gne fon yg hebat2 jer..
haha..nasib owner kedai tu ok...
xde kene charge sbb kire under warranty lg..
huhuhu...
best plak..

Wednesday, May 13, 2009

sedey fon saket..

sedey...fon aku saket...
aku nie ganas sgt...
ari tu aku br tukar screen dia..
sbb calar sket..
aku rimas klu bende aku ade cacat sket..
ingat dah tukar,dia ok..
rupenyer screen bar tuh ade problem..
xcukop sensitif..
ssh nk click..aku hantar la g kedai balik td..org tu ckp fon aku kene tinggal sane..
masok wad fon aku nih...sedey2...
bagaimana nk jalani kehidupan tanpa fon nih..
walaupon sekejap tp rse cm lame..
org tu ckp esk ptg siap la..
tp aku nie jenis resah klu xdkt dgn fon..
fon nie bini ketiga aku selepas kete aku tuh.
huhu..
aku syg betol ngan barang2 aku..
tu yg sedey bgt tuh...
ehek ehek ehek...
harap2 esk siap cepat..
nasib org kedai tuh aku memang kenal..kwn bapak aku gak la..
dia ckp klu dpt claim screen aku tuh,so,its FOC..
berterima kasih gak la kt abg tuh..
hehehe...
tp sedey gak sbb terpisah dgn fon..
huhuhuhu..
rse cm nk pegi cepatkan jam jer..hehe..
mlm nie aku nk tdo awal n bgn lewat for tomorrow..
so xde la rase lame sgt mase berjalan...hehehe~

Monday, May 11, 2009

SAPU SUME..huhu

btol xdijangka...aku ari nie dpt chat dgn 3 org yg pemes2..huhuhu...
ptg smlm,aku saje la lawat blog chaq,dan2 chaq tgh on9..
teroz la chat..haha..chaq plak kenal aku,
straight dia ajak battle shuffle..haha..
pastu belah mlm pulak,
aku tgh bkk blog aku,dlm blog aku kn siap ade 3 chatroom,
chatroom chaq,chatroom stacy n aku punye chatroom...
tgh2 aku lyn bdk2 cuz,tetibe aku dgr msg masok kt chatroom stacy..
rupe2 nye stacy on9 jugak...
aku la org yg menyambut stacy kt chatrom tuh sbb time th xde org lgsg on9...
pastu br la mae msk,pastu torironz dan lain2..
pastu lewat mlm,dah awal pg la kire..
haori panggil aku ckp dia nk ajak easther chat kt situ..
aku ingat dia gurau...rupenyer btol2..
huhu
easther tu bley thn sengal gak...masok air...satu kepala la gak...
gelak2 jer aku...nih sampai skang menunggu si stacy tu...id name ade lg...
mungkin dia dah ter tido dpn laptop la mungkin sbb td dia bgtaw aku yg dia br lepas practice..
kesian la dia..
huhu

Tuesday, May 5, 2009


wuhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
arsengal kalah....
manchester united is best club in the world u see..
nothing can stop terutama arsengal!!!


hahaha..kemenangan berharga untuk mu..
br terdiam mmber2 aku yg minat arsengal tuh..hahaha
3-1 beb...mcm main ngan team ayam..hahha
c.ronaldo gak style smlm..hahaha
MANCHESTER UNITED!!!!

Monday, May 4, 2009

someone,help me to handle my....

i got my own reason of pasting this picture..
sape yg terer "mengungkap" atau "menyingkap" gambar,u will know how i feels
i really2 missing someone,
kenape la lg kte nk lupekan org tu,lg ssh kte nk lupekan org tuh,
penat la nk rase feelings cmnie.
tuhan..tolong la...
lepaskan rase ni jaoh2..
aku penah tgk pic diorg kt blog dia,
im totally jealous..that i have to admit..
tp cmner saket ati pown,aku tetap sayang kt dia.. 
ssh la ade perasaan cmnie...
xkire la klu ade org nk ckp aku jiwang ke ape ke,
atleast i mengaku pe yg i rse..

i btol2 regret biarkn dia pergi cmtu jer.
atleast i try to stop her.
tu la kebodohan aku,lemah..no confident..
klu x,xde aku sampai cmnie..