Tuesday, August 4, 2009

RaMBUt BArU

setelah lame aku berambut agak panjang,tetibe arinie aku dah sampai seru untuk potong..
huhu~
okay x???aku rse dah cm bdk skola...haha..
ok la nie,sbb slalu klu nk main bola pown aku rimas
tp arinie ajer dapat byk gak la pujian dr kawan2 SFC...
thanks korang=)
stacy pown byk kali gak la puji rambut aku nih..ade r dlm 3 4 kali..
bangge nih...(kembang hidung)
haha~
dia puji aku hensem lg...huhu~
xtaw r nk jage ati ke pe kn..haha
tp atleast i heard positive than negative..yeay..
hee~

StaCy'S biRThday PARty


fuhhh...penat!!!!
memang penat klu organize event nih
3 ogos..
pukul 9 pagi lg dah ade kt uma mrs.X..fetch capik la ingat...
taw2 kene angkat majalah2 sponsored by karangkraf..berat beb..sungguh!!
liana dah la mintak amik dia pukul 10..last2 pukul 11 lebey kitorg sampai kt liana
sbb mrs.X ajak mkn breakfast kt bistro dlu..
kene la ikot..huk huk..
lepas amik liana kt kelana jaya,kitorg shoot bandar sri damansara
sbb nk amik brg sponsor lg dari power root..4 kotak diorg bg..liana sampai xmuat kt blakang
huhu~



then g hotel tu troz....sampai sane,kene la wat keje...dah kate ajk,mesti r kene wat keje...
nie jer sumbangan yg dapat aku tolong..klu dari segi kewangan,aku memang xmampu la kn..



hee....first keje siapkn goody bag sume..bunyi cm senang,tp saket blakang gak la..
sbb bongkok2 jer..huhu...pastu tampal2 name sponsor kt backdrop...
then brg paling berat mai..PA system...giler berat dowh..speaker besar2 aku...
tinggi...berat nk mampos...
dah kul 6 lebey cmtu,aku g siap2 kt bilik naizle..
dalam kul 7.30,keje aku start la...aku jd usher(yg tunjuk2 meja guest)
time nie kaki aku lengoh nk mampos...sumpah aku rase sakit..main futsal 2 jam pown xde cmnie
abes jer keje aku,baru la dapat rehat sket..xde la rehat sgt,kire kurang la..
time stacy sampai,kitorg nk wat gimik la pe sume,kene plak ttp lampu bagai..
ikotkn jer kate flow manager..huahuahua
then kitorg bwk kek plak..time nih stacy sume leka tgk slideshow..
terharu stacy..muke dah lain..huhu..
time stacy wat show ke pe plak,keje aku cover camera plak..jgn bg org dpn halang camera..huhu
kawal stacy pown ade gak..jgn bg org amik2 gambar time2 nie
sbb time nk tangkap gambar sume time last2
n then time games plak,aku kene susun prop untuk game,pegang kayu for limbo rawk..
time last aktiviti nie yg paling aku ske..KEK FIGHT!!!!!
haha~


abes stacy aku kerje kan,dia lap jer muke,aku tambah lg.haha..jht gler..
pastu stacy pown bleyh thn gak,buat aku xingat nyer..huhu..
nk wat kt chaq,dia asyik lari..siot..huhu
chaq buat kt aku lg la kejam...abes kene grip aku..huahua..
aku kejar dia sampai luar hotel..sampai penat gak la..
xpe2..lain kali aku revenge!!hahaha(gelak jahat)
dlm kul 12.45 cmtu baru la balik...
fiiiuuuuuuhhhhh.....
thanks stacy frenz!!!
u guys memang best!!!


Monday, July 27, 2009

SebAYA suDA!!



happy birthday CHAQ!!!
sebayaq suda kita..huhuhu~
yeay..huhu...
smlm aku pakse gak badan nie hadir birthday party chaq
walaupown penat kn..
main tournament satu hari kn...memang penat la kn...
tp di sbb kn ko chaq,gua mesti dtg punyer..huhu..
klu org sabah ckp "bulih bha klu ko"
hehe~
yela time birthday aku aritu,chaq pown ade same2 nyanyi & wish happy birthday kt aku...
so kene la balas balik..huhu..
anyway wish u all the best in your new world chaq!!!
ko memang best..

smlm time chaq nyanyi,memang aku agak terpukau gak la...
slalu time mentor tu,xdpt dgr sgt sbb jerit2 kn..huhu...
tp memang best gak la suare chaq...
jam dah kul 11.30,aku cm nk balik..then diorg ajak lg pegi karaoke kt ktv...
memang xlarat la nk join..penat ooo..huhuu...

PEnaT SanGAt

penat penat...satu hari main futsal...
ade tournament kene main,
org dah sponsor,so kene main gak la..huhu
dah la jaoh..kt cyberjaya...
pukul 7.30 dah kuar rumah.
journey takes about sejam lebeyh...
start tournament pukul 10.
dah la xberape teammate lain..first game walaupown menang,tp aku tetap xpuas hati dgn game kitorg sbb xcantik lgsg...
less passing..
sume pakai nk rembat jer...walau menang tp xpuas pown xsyok gak kn..
second game pown cmtu...
tu yg ssh klu main dgnn org yg xkenal nih...
huhu~
abis first round ade break kjap about 20 minutes
time tu pown dah kul 1 lebeyh
kepale ingat nk tdo jer...
mlm smlm tu dah la aku xtdo
tunggu mmber aku balik keje kul 3 pagi,mane la sempat nk tdo kn..

masok second round pukul 2 camtu...
second round menang nasib...seri 2 sama then penalti 3 sama..
lastly referee buat decision toss coin
menang dari coin toss...kesian team lwn tuh...
nk masok third round pulak break lame giler..
ramai giler yg tdo2 kt futsal court tuh..huhu..
jam dah kul 5
baru nk start third round...aku dah lemau da time tuh...
so ktorg satu team sepakat xnk proceed to next round...
sbb penat sgt..
so main pown nk xnk..huhu...kul 6 cmtu baru la dpt kuar dr cyberjaya tu..
yeay!!!
walau kalah atleast ktorg bley bangga sbb kalah bkn sbb lemah,sbb mls nk main lg..huhu

Tuesday, May 26, 2009

UPGRADEkn LG GF aku nIH!!u


hari nie..
pagi2 lg bpk aku dah kejot...
dia suh aku g byr duet register untuk semester depan..
almaklumla,sabtu nih dah nk register dah.huhu.
sambil tuh bapak aku bg skali duet sbb bday aku.huhu..
suke aku dpt duet..haha..
walaupown xseberape,tp cukop la untuk nk modified lg kete nih ditambah lg dgn duet yg aku memang simpan untuk nk buat nih..huhu
kul 9 pg aku dah siap...nk kuar dah.
troz aku g ampg auto..walaupown tujuan utama nk byr duet register tp xpe...kete dulu..
huhu..
g kedai tuh,order air filter hose dulu..
bende tuh jer dah harge rm 38..babeng..xley kurang lgsg..huhu..
dah order,troz menuju ke bank la nk byr duet register tuh kn..
byr tuh skejap jer sbenarnye...
troz shoot setapak g kedai ekzos...
aku memang dah lame mengidam nk buat extractor...
arinie termakbul gak rancangan aku nih..huhuhu
survey la dlu kt kedai2 kt situ..akhirnye dpt gak dgn harge yg telah dibajet..
rm150...nie siap ade adjustable taw...klu bahase bdk kete,ade nenas lepas extractor tuh...
huhu...
untung aku..ade warranty setahumn plak tuh...
kire beruntung la aku..
aku tgk jer care diorg buat keje...
takot ade yg xpuas ati jer...huhu..
klu ade yg xphm ape modified yg telah dilakukan..tgk jela gambar2 kt bwh nie..senang..huhu..


nie la extractor yg diperkatakn tuh..



tu la adjustable tuh or nenas klu bak kate bdk2 kete...
sbb rupe bende tuh dah cm kulit nenas.huhu..

skang br aku agak puas hati dgn performance kete aku nih..
sekadar nk mkn kete2 turbo kecik2 nih..aku no hal jer..
hahaha..berlagak la pulak...

TERHARU PAKCIKn

sori la sbb lambat tulis blog..
agak bz..
aritu,23/05/09,ade kejutan untuk aku....
diorg ajak dtg uma mrs.X aritu..
alasan untuk buat farewell kt capik sbb capik tuh dah nk sambung blajar kt kuantan..
jaoh gilak..huhu..
1st,memang agak mls nk gerak..
tp sbb dah pikir mmber dah nk blajar jaoh,pegi jela jumpe..
lepas nih dah ssh nk jumpe dah kn..
huhu.,
aku mls sgt nk kuar aritu sbb penat lg..
yelakn..baru balik cuti ngan kengkawan kt PD arituh..
penat dia xilang lg..
sampai jer aku kt sane,cm biase la,borak2,mkn2...
yg lain tuh buat aktiviti biase la klu kt uma auntie tuh..berkaraoke la..
huhu...
then tetibe lampu dipadamkn..
dan2 plak diorg taw bday aku...
aku ingat untuk capik jer majlis tuh...
lgsg diorg bwk kek...ade name aku ngan capik...
terharu gak la ak sbb aku xpernah disambut cmnie oleh rakan2..huhu..
slalu kene telor jer..nie siap kek sume...
nasib kt uma auntie..klu kt luar tuh,sure kene telor,kene tepung sume..
hahaha~
keesk kn ari nyer,kitorg g la mentor..
sbb kos suh sgt dtg..dia ckp siap ade surprise sume..
aku ingat pe la...rupenyer dia jd waiter kt atas petas tuh..hahaha..
terkejot aku tgk cm kenal jer..huhu...
abes jer mentor tuh,cherry troz dtg kt aku wish burfday...
huhu...bertambah lg terharu..hahaha
abis sume2,lepak kt waikiki cafe kt alam sentral tuh..
nie yg part aku rase segan+malu sket+terharu lg+suke...heee:P
ade ke diorg bley slumber nyanyi lagu burfday kt aku kuat2..
abis sume org pandang2..
sume la nyanyi skali...
kos,auntie,uncle,mae,abby,chaq,cherry,liana,haori, dan lain2(lupe ade sape lg)
huhu..
kire nie aku nyer bday wish paling aku ingati la nih..huhu...
burfday terindah for my 21st burfday..hehe...
aku dah besar nie...
have to behave like a man...
lalala...
heeee~

Friday, May 22, 2009

PORT DICKSON....habis hitam aku..haha


PORT DICKSON!!
huhu~
aritu 19/05/09,kitorg(aku & bdk2 uma sewa aku) check in kt PD..
best dowh walaupown xsume yg g..
7 org jer kali nih..huhu
tp tetap havoc..
lalala~
hee..bertolak pade kul 9.30 cmtu..naik kete arm..
tp ade singgah cheras dlu sebab nk anta number baru kt awek dia..
pastu troz gerak..kitorg bkn lalu plus highway...lalu highway max..
pastu ikot jalan lame(jalan dlm)..
sampai kt PD tuh dalam kul 1.30..
so mkn la dlu sb xmkn dari pg ooo...
mkn2 troz check in sbb time check in standard la kul 2 kn..
time tuh dah kul 2.30..
huhu..
abis check in jer,letak brg,rehat2 jap..pastu cergas sume nk g mandi swimming pool..huhu..
mandi dah cm bdk2 dah sume..
tp kitorg nie dah cm artis dah...privacy gilak..
btol2 xde org lain kt situ...
hotel palm spring tuh dah cm kitorg book sume..
huhu~
mlm tuh main futsal dowh..huhu
lwn team mmber arm yg study kt politeknik PD..huhu
xtaw la sape menang sbb dua2 score byk..hehe.
keesokan hari nye...mandi LAOOOTTT!!
kul 11 dah gerak teluk kemang..mandi sakan...
kt situ kitorg kenal sorang brader yg jage banana boat tuh..name GIGI..huhu..
jd kamching kitorg..huahuahua..
dia cite pengalaman dia sume...dia ckp dia ade main jetsky untuk petronas...
xtaw la nk caye ke tidak..
huhu~
part yg paling best is main banana boat...suke giler..byk kali jatuh...huhu
bkn jatuh sbb sengaje,sebab xsengaje..haha..
balik awal gak r dlm kul 5...penat..sume tertido...sbb mlm tuh main futsal lg lawan team lain..
kire motif utama g PD is main futsal..haha..
balik futsal tuh dlm kul 12...pastu lepak pantai...
dah tu lepak ngan kwn arm..budak poli PD..name dia KECIL..
haha...slalu biase dgr KECIK kn...nie KECIL..haha 
lepak ngan diorg sampai kul 5 pagi..huhu..xingat nyer ngantok la time tuh..
angan2 nk bgn pg nk main bola tampar pg esk tuh..
lgsg terbabas..haha..
esk tu sume bgn kul 11..troz pack2 nk balik.
xsempat nk main volleyball..sedey..huhu
B4 balik lepak pantai dlu..
pastu troz balik...
penat ooooo but really enjoy...

nie jer bdk2 aku yg ikot...
dr kiri:nik,pejal,jijie,ijat(yg diri),arm,yus..




Thursday, May 14, 2009

fon dah sehat!!!!!yeay!!!

yeay!!!!
fon dah sehat...suke gilak!!!
hehe~
punye la resa satu hari xde fon tu..
aku pinjam fon adik aku sementara fon aku tuh saket...
memang xbiase la kn..huhu..
nk type msg sume..
wahhh...
ngade2 plak aku nih,
nk gne fon yg hebat2 jer..
haha..nasib owner kedai tu ok...
xde kene charge sbb kire under warranty lg..
huhuhu...
best plak..

Wednesday, May 13, 2009

sedey fon saket..

sedey...fon aku saket...
aku nie ganas sgt...
ari tu aku br tukar screen dia..
sbb calar sket..
aku rimas klu bende aku ade cacat sket..
ingat dah tukar,dia ok..
rupenyer screen bar tuh ade problem..
xcukop sensitif..
ssh nk click..aku hantar la g kedai balik td..org tu ckp fon aku kene tinggal sane..
masok wad fon aku nih...sedey2...
bagaimana nk jalani kehidupan tanpa fon nih..
walaupon sekejap tp rse cm lame..
org tu ckp esk ptg siap la..
tp aku nie jenis resah klu xdkt dgn fon..
fon nie bini ketiga aku selepas kete aku tuh.
huhu..
aku syg betol ngan barang2 aku..
tu yg sedey bgt tuh...
ehek ehek ehek...
harap2 esk siap cepat..
nasib org kedai tuh aku memang kenal..kwn bapak aku gak la..
dia ckp klu dpt claim screen aku tuh,so,its FOC..
berterima kasih gak la kt abg tuh..
hehehe...
tp sedey gak sbb terpisah dgn fon..
huhuhuhu..
rse cm nk pegi cepatkan jam jer..hehe..
mlm nie aku nk tdo awal n bgn lewat for tomorrow..
so xde la rase lame sgt mase berjalan...hehehe~

Monday, May 11, 2009

SAPU SUME..huhu

btol xdijangka...aku ari nie dpt chat dgn 3 org yg pemes2..huhuhu...
ptg smlm,aku saje la lawat blog chaq,dan2 chaq tgh on9..
teroz la chat..haha..chaq plak kenal aku,
straight dia ajak battle shuffle..haha..
pastu belah mlm pulak,
aku tgh bkk blog aku,dlm blog aku kn siap ade 3 chatroom,
chatroom chaq,chatroom stacy n aku punye chatroom...
tgh2 aku lyn bdk2 cuz,tetibe aku dgr msg masok kt chatroom stacy..
rupe2 nye stacy on9 jugak...
aku la org yg menyambut stacy kt chatrom tuh sbb time th xde org lgsg on9...
pastu br la mae msk,pastu torironz dan lain2..
pastu lewat mlm,dah awal pg la kire..
haori panggil aku ckp dia nk ajak easther chat kt situ..
aku ingat dia gurau...rupenyer btol2..
huhu
easther tu bley thn sengal gak...masok air...satu kepala la gak...
gelak2 jer aku...nih sampai skang menunggu si stacy tu...id name ade lg...
mungkin dia dah ter tido dpn laptop la mungkin sbb td dia bgtaw aku yg dia br lepas practice..
kesian la dia..
huhu

Tuesday, May 5, 2009


wuhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
arsengal kalah....
manchester united is best club in the world u see..
nothing can stop terutama arsengal!!!


hahaha..kemenangan berharga untuk mu..
br terdiam mmber2 aku yg minat arsengal tuh..hahaha
3-1 beb...mcm main ngan team ayam..hahha
c.ronaldo gak style smlm..hahaha
MANCHESTER UNITED!!!!

Monday, May 4, 2009

someone,help me to handle my....

i got my own reason of pasting this picture..
sape yg terer "mengungkap" atau "menyingkap" gambar,u will know how i feels
i really2 missing someone,
kenape la lg kte nk lupekan org tu,lg ssh kte nk lupekan org tuh,
penat la nk rase feelings cmnie.
tuhan..tolong la...
lepaskan rase ni jaoh2..
aku penah tgk pic diorg kt blog dia,
im totally jealous..that i have to admit..
tp cmner saket ati pown,aku tetap sayang kt dia.. 
ssh la ade perasaan cmnie...
xkire la klu ade org nk ckp aku jiwang ke ape ke,
atleast i mengaku pe yg i rse..

i btol2 regret biarkn dia pergi cmtu jer.
atleast i try to stop her.
tu la kebodohan aku,lemah..no confident..
klu x,xde aku sampai cmnie..



Sunday, March 8, 2009

hurmm...FUTSAL???


hurm...
tak sabar sungguh nk lawan team nadia nih...
harapan memang la nk menang kn...
kali nie aku datang dgn team bdk uma sewa aku jer..
sbb team uma sewa aku nih memang dah terbaik...
kitorang memang dah slalu sgt main futsal same2..
keserasian tu dah ade...so agak senang bile nk main...
tentu nyer akan ditunjukkan corak permainan yang cantik...
nk buktikan kt sume team aku nie yang terbaik...
pakai jer name stacy frenz,xpe..atleast name stacy frenz nnt bley naik skali..
aku cukup yakin dgn kebolehan team aku kali nie...
xde ragu2 lagi..aku yakin team stacy frenz akan menang....
yeayyy!!!!!!


Friday, February 27, 2009

TASK???i dont know management

aduhhhh....
pening nih...aku study kt unisel pasal engineering..
taw2 kt stacyfrenz nih kene byk gne management...
memang aku la org paling blur..
diorng td ade buat meeting sket untuk big event...
ade berita gembira,ade berita buruk..
yg gembire nyer,task untuk bowling aku ditangguhkn...YEAY!!!!!
hehe...tp penat gak la aku pegi survey brg sume,taw2 kene tangguh..
yang berita buruk dia...
aku ade task baru...argghhhh...
aku kene g carik sponsor...
diorg nih nk buat sukaneka untuk kanak2 ribena...
kinda charity work gak la...
yg xbest aku kene carik sponsor..aku dah la xreti pape.....
nasib aku balik nih aku borak ngan haori...
haori byk bley tolong....sbb dia biase buat event2 nih...carik sponsor sume dia dah biase la...
nasib aku ade kwn cmni...byk membantu...
harapan aku nk event ni berjaya sbb ade reward dia..huhuhu
boleyh pegi melancong kata abg casper..yeayyy!!!!



CERITA BARU!!!!

Lalalalala..
sungguh malas nk update tp nk buat cmner,kene gak update gak...
disebabkn td dah kene perli sket oleh kos...
hahhahahaha~
dia ckp blog aku dah bersarang dah
hehehe...kene aku setepek....lalala~
td ade event sket kt uma auntie..
aku join la seperti biase..
aku dtg tuh niat sebenarnye nk blajar buat paper work..
liyana nk ajar kn...taw2 ade event sket kt uma auntie iaitu menyambut bday riana,casper n mae...
sambut lg???nie kali kedua kn???
hahahha..
nk buat cmner..dah ade org sponsor nk buatkn...ramai gak dtg....
ade azri dr mystarz lg gak...si sun la yg angkot...huahuahua~
ntah cmner dia bley rapat ngan azri tu ntah..hehhee
tgk la pic2 kitorg td...


bday boy2 n bday girlz...
aku xkire,bday aku nnt aku nk dibuat byk2 kali gak...hehe~


kpd sape2 yg xkenal..azri (mystarz LG) yg pakai sweater putih tuh..

Sunday, February 22, 2009

KEHILANGAN = KEKOSONGAN


keseorangan...
kebelakangan ni aku xtaw kenape aku rase kosong sangat..
sedangkan aku teramat lah sibuk dgn pembelajaran kt college aku tuh...
tp tetap aku rase mcm ade sesuatu yg hilang dan perlu aku lakukan...
awalnyer,memang malas nk fikir tentang ape lah yg aku hilang sampai aku rase kekosongan sangat nih..
walaupun org lain xkn nampak kerunsingan aku nih,tp tu la yg sebenar nyer yg terjadi...
puas aku pusing2 fikirkan...
mengeluh aku..
sampai xbtol aku dok fikir2....
penat..
tambahan dgn mggu lepas aku penuh dgn mid-term exam,memang menambahkan lagi kepeningan aku..
syukur cuti semnggu,dapat aku tenangkan fikiran sambil cuba mencari kehilangan yg terasa dalam diri aku nih...
Dah masok 3 hari aku cuti,baru aku tahu apa sebenarnye jd kt aku nih...
aku sebenarnye rindukan saat2 mase ade girlfriend dulu..
aku pelik gak kenape aku tibe-tibe rase mcm nih....
mungkin disebabkn kisah hari tu aku terserempak dgn ex-girlfriend aku.....
terus aku teringat time hapy2 dulu...
terus down aku rase time tuh...
aku nih jenis susah kalau hidup sorang nih..
mesti nk kene ade teman...
tp aku dah janji dgn diri aku sendiri....
aku xnk carik perempuan lagi...
sebab dah byk pengalaman yang aku lalui...
sekalipun aku nk ade girlfriend, aku nk carik yang betul2 aku boleh fahami,dan org tu betul2 boleh faham diri aku nih...
aku nie dah la jenis susah org nk faham sebenarnye..
tu la masalah utama sebenar nyer, aku dah janji dgn diri aku sendiri yang aku xnk ade girlfriend dalam mase terdekat nie...
dalam mase yang same,aku teringin untuk ade orang yang senang aku cerita masalah aku,orang yang memahami aku,orang yang boleh nasihati aku,orang ingin berkongsi masalah,yang boleh gelak sama2,jalan sama2,makan sama2...
aku rindu sangat nk jd cm dulu lagi...
ade pasangan...
banyak dpt belajar terutama pengalaman untuk menjalani mase depan nnt...
bile la agak nyer aku nk dapat org macam yang aku idam kan nie...
mungkin aku hanye perlu menunggu sehingga sampai waktu tu kowt....
biarlah aku serahkan jer pada tuhan agar tuhan mempercepatkan waktu nyer..



video

Friday, February 6, 2009

AARRGGHHHH!!!!

TENSION!!!!
dah final year nih busy bangat...
stress aku nih
dah laa byk problem plak...
menambahkan lg sakit kepale aku nih...
busy sampai xdpt on9 lgsg..

so,i beg for apologee kepade yg rajin bkk my blog nih..
sori sbb lame x update... 
beribu ampun dipohan yaa

nnt2 if i free,i'll akan slalu update blog keyh...
wait keyh..
bye all11
MWARCKKKXXXX!!!